Tendințele anului 2020 în design interior

În fiecare an decoratorii și designerii ne împărtășesc tendințele în materie de amenajări și design interior. Principalele propuneri pentru anul 2020 sunt : aspectul primitor și conforatbil inspirat din natură. În tendințele de decorare domină materiale precum lemnul și vegetația, astfel decorul va fi luminos și personalizat.

Mai multă natură în casă

Anul 2020 transpune prin artă, inclusiv design, nevoia de evadare în natură. Plantele interioare aduc natura în propria casă, ele luminand locuința și oferă un confort aparte. Este unul dintre elementele care oferă spațiu de relaxare și liniște, necesar după o zi obositoare la muncă.

Lemnul rămâne materialul principal pentru designul interior

Spre deosebire de anii precedenți când lemnul deschis la culoare a fost preferat, anul acesta tonurile întunecate sunt în trend, oferind locuinței o notă de eleganță și lux. Parchetul de lemn va rămâne un standard și anul acesta și mereu va defini o casă elegantă și caldă, însă noile pardoseli modrne vor câștiga tot mai mult teren.

Piese de artă

O altă tendință prezentă în noile colecții o reprezintă operele de artă de mari dimensiuni și lucrările murale, inclusiv sub formă de tapet. Designerii afirmă faptul că acestea aduc o notă de dinamism.

Culorile

Culorile anului 2020 sunt inspirate din natură, astfel rozul, portocaliul, nuanțele calde de albastru și verde sunt preferate, conform specialiștilor. Aspectul modern și proaspăt poate fi mult accentuat prin folosirea culorilor contrastante. Nuanțele de bej pot fi amestecate cu albastru, iar rozul pudrat se combină foarte bine cu galben muștar. Culoarea albastră va fi în continuare prezentă ca tendință de decorarea în materie de mobilier tapițat și materiale textile. Tonurile bogate sunt păstrate pentru piese cheie, precum albastrul regal sau rubiniu, amestecate cu tonuri mai calde de ocru, trandafiriu și bronz.

Covoare/ mochete

Noile tendinţe aduc culori şi modele îndrăzneţe, însă mulţi oameni evită covoarele de mari dimensiuni pentru că sunt dificil de curăţat. Soluţia constă în covoraşe care să fie plasate în diverse zone ale camerelor, pentru a adăuga un plus de culoare, fără a face o mare investiţie.