7 Idei creative pentru amenajarea băii

Indiferent dacă renovăm sau construim o baie, lipsa inspirației poate fi una dintre probleme. În cazul în care decidem că este important ca încaperea în care vom intra prima oară dimineața să arate într-un anume fel și nu la voia întamplării, trebuie să luăm în calcul că amenajarea băii presupune imaginație, stil și nu în ultimul rând utilitate. Dacă ești în căutarea unor idei creative despre cum să îți amenajezi baia, ai ajuns în locul potrivit!

Dușul walk-in – o abordare moderna pentru o baie mica

Dacă dorești să îți optimizezi spațiul din baie, un dus de tip walk-in este soluția potrivită. Acest tip de dus este, de fapt, o cabină de duș, fără cădiță și chiar fără uși, delimitarea făcandu-se, de obicei, printr-un paravan de sticlă securizată. O astfel de soluție ocupă mai puțin spațiu decât modelul clasic de cabină de duș și oferă băii un aspect aerisit și spațios.

Mozaic pentru o baie moderna

Mozaicul personalizeaza spatiul si vine cu o multime de avantaje in calitatea decorului. Mozaicul ofera culoare,spontaneitate si profunzime interiorului. In functie de materialele pe care le folosesti, el poate sa vina si cu reflexe de lumina, creand un efect interesant.

Amenajare baie fără faianță

Dacă alegi să nu pui faianță în baie, poți avea mai multe avantaje în ceea ce privește opțiunile disponibile pentru a-ți vărui pereții. Ai o libertate mai mare în ceea ce privește nuanțele de vopsea sau imprimeul tapetului pe care vrei să îl lipești, însă trebuie să ai grijă să alegi o vopsea lavabilă, pe care să o poți curată ușor, sau un tapet rezistent, special creat pentru a face față umezelii din baie fără să se rupă, să se dezlipească sau să se deterioreze. Iată câteva modele care te vor convinge că o baie fără faianță poate arată de-a dreptul fermecător:

Fii bio si adaugă plante

Verdele are un efect calmant instantaneu, iar plantele de interior completează perfect baia. Cu îngrijire minimă, celor mai multe plante de interior le merge bine în spații umede, cu lumină redusă. Și poți adăuga o pată de culoare cu ghivece atipice, care reprezintă un mod grozav de a-ți amenaja spațiul și de a adăuga o notă proaspătă.

Mobilier modern in stil contemporan

Baile moderne in stil contemporan mizeaza, de regula, pe functionalitatea si o foarte buna organizare, ceea ce inseamna ca mobilierul va fi cat mai practic si simplu, usor de folosit. Arhitectii recomanda culorile neutre, modele simple de gresie si faianta, mizand foarte mult pe alb si bej. Intr-o baie contemporana se gasesc utilitati si corpuri de mobilier suspendate, pentru o mai buna utilizare a spatiului. Materialele trebuie sa aiba un spect natural. Spre exemplu, daca folosesti lemn, el trebuie sa fie cat mai apropiat de aspectul sau autentic. Toate spatiile din baie trebuie sa fie cat mai simple si libere, deoarece pentru stilul contemporan acesta este un lucru de baza.

Mobilier-modern-in-stil-contemporan-3-400x296

Oglinda pentru baie

Oglinda este vesnic moderna si usor de integrat si de intretinut. Bine pozitionata, creaza iluzia unui spatiu mai mare si beneficiezi de mai multa lumina prin reflectie, mai ales cand baia nu are ferestre sau o sursa de lumina naturala. Formele si dimensiunile pot varia. Te poti juca cu oglinzi rotunde sau patrate si sa le inramezi dupa stilul casei sau sa le lipesti pe faianta sau direct pe perete.

Oglinda este un material flexibil ca forma si nu este foarte costisitoare daca iei in calcul efectul final si beneficiile acesteia! In baia, doua oglinzi pozitionate fata in fata te ajuta si sa te coafezi ca un profesionist. Singurul dezavantaj este ca daca oglinda este foarte mare, instalarea ei trebuie facuta de catre specialisti pentru a evita accidente periculoase.

Folosirea pietrei naturale in amenajarea unei bai

Piatra naturala aduce un plus de caldura si de textura in baia ta. Nu este un material ieftin, insa intretinuta cum trebuie, te vei bucura mult timp de ea.